Képszakadásig itta magát, majd egy tákolt sokkolóval próbálta megölni feleségét

Az összes nyomozási cselekményt elvégezve továbbították az ügyészségnek a Pest megyei vizsgálók annak a 60 éves férfinek az ügyét, aki házi készítésű sokkolóval és késsel akarta kioltani felesége életét.

2022. szeptember 30., 10:27

Szerző:

Egy férjétől különélő asszony kért segítséget a pilisvörösvári rendőröktől 2021. június 7-én este, miután a férfi egy elektromos sokkolóval, majd egy késsel támadt rá. A járőrök percekkel később már az alkoholszagú férjet ébresztgették, majd bilincselve előállították – írta a police.hu.

Kihallgatásán tagadott, állítása szerint filmszakadás közeli élményben volt része, az utolsó emlékképe egy pálinka a kézben, a következő pedig a bilincs a csuklóján. Határozottan kijelentette, hogy soha nem akarta és nem is hangoztatta asszonya megölését, veszekedni sem szoktak, fenyegető videót sem küldött senkinek.

A nyomozás feltárta: a házastársak között évekkel azelőtt megromlott a kapcsolat. A férfi a családtagjai előtt és a közeli ivóban is többször kijelentette, meg fogja ölni a feleségét. Piliscsabai házuk melléképületében a helyszíni szemle közben megtalálták azokat a gerendára fellógatott hurkokat, amelyek megmutatásával videóüzenetben fenyegette élete kioltásával nejét. A gyilkosságot követő öngyilkossági terve bizonyítékait, kézzel írott búcsúleveleit ugyanott találták meg. Az indok nagy valószínűséggel az volt, hogy a nő megismerkedett és összeköltözött egy másik férfivel.

A 2021. június 7-i estén, a házuk teraszán vacsorázó asszony mögé lépett és egy házi készítésű, disznóöléshez használatos sokkolóval megtámadta. A nő enyhe áramütést érzett, háta közepén, illetve jobb lapockáján hámsérülések (vonalas hámfosztások) keletkeztek.

Felpattant és kiszaladt az utcára, elbújt egy bokorban, majd később visszaosont. Miután eldugta a sokkolót, előkerült férje, aki egy késsel a kezében kezdett fenyegetőzni és közeledni felé. Az ittasan tántorgó férfi kezéből sikerült kivennie a kést, kifutva a házból kukába dobta, meg sem állt az orvosi ügyeletig, majd a rendőrségre sietett.

A kirendelt szakértők minden tisztázandó kérdésre választ adtak. Az igazságügyi orvosszakértő szerint a cselekmény időpontjában P. Ferenc vérében igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot jelentő 3,88-4,04 g/l (ezrelék) volt a véralkohol-koncentráció.

Az áldozat testén több külsérelmi nyomot rögzítettek: felső háti csigolyák szintjében sekély szúrt seb, hámfosztásos karcolás; attól jobbra másik hámfosztásos karcolás; lapockák között 14 cm-es karcolás; attól lejjebb 16 cm-es karcolás. Ugyan a sérülések gyógytartama nem haladta meg a 8 napot, és a sérülések környezetében sincs életfontosságú szerv, az orvosszakértő szerint az elektromos áram testen való áthaladása okozhat szívmegállást, szívritmus zavart, szívkamraremegést, amelyek halálhoz is vezethetnek. Az igazságügyi épületvillamossági szakértő szerint a lefoglalt sokkolóval áramütés idézhető elő. A szakvélemény alapján az orvosszakértő a sokkolót súlyos, életveszélyes sérülés okozására, vagy akár az élet kioltására is alkalmasnak ítélte.

A beszerzett bizonyítékok alátámasztják, hogy P. Ferenc eltervezte cselekedetét, átgondolta a módszert, az elkövetés helyét, idejét. Előre megfogalmazta búcsúleveleit, előkészítette a házilag legyártott sokkolót.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő P. Ferenccel szemben az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

(Kiemelt kép forrása: police.hu)

Zsenik: egy banda tagjai egy korábban ellopott autóval húzták a vastelepre a frissen eltulajdonított járművet. A bajai rendőrök összehangolt akciója során két tagot el is fogtak a bandából.