Illegális rókacsapdát helyzett ki egy férfi, állatkínzás miatt kell felelnie

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt folytat eljárást egy helyi lakossal szemben, aki egy csapdával elejtett egy rókát. Az állat a csapdában vergődve elpusztult. 

2023. február 21., 13:56

Szerző:

Állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon egy 77 éves helyi lakossal szemben – írja a police.hu

Az eljárás adatai alapján a férfi 2022 októberében a gyümölcsös kertjénél engedély nélkül elhelyezett egy úgynevezett „hattyúnyak” csapdát, mellyel elejtett egy rókát. Egy arrajáró észrevette a csapdában vergődő állatot, majd próbálta kiszabadítani, azonban a róka elpusztult. Az illegális eszközt használó férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság az eset miatt elrendelt nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

(Fotó: police.hu)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.