Hanyatt lökte az idős nénit a lakásában, 4 órára rá el is kapták

A nő magatehetetlen idős emberektől lopott, amég ők kórházban feküdtek. 

 

2021. október 10., 21:44

Szerző:

A VII. kerületi nyomozók fogták el T. V. Krisztinát tavaly szeptemberben, alig 4 órára rá, hogy kirabolt egy idős nőt. Az ügy vizsgálatát most fejezték be – írja a Police.hu.

Tavaly szeptemberben számolt be a rendőrség arról, hogy az erzsébetvárosi rendőrök négy órán belül elfogták, majd őrizetbe vették azt a nőt, aki lakásában rabolt ki egy 90 éves asszonyt. A néni elmondta, hogy hazafelé tartott, amikor egy nő mappával a kezében aláírásgyűjtésre hivatkozva megszólította. Ezt követően a nő egészen hazáig kísérte a nénit, beszélgettek, majd a néni beengedte őt lakásába, mivel a gyanusított bekéreckedett a mosdóba. Az idős asszony kávéval és vízzel is megkínálta az ismeretlent, aki ekkor a földre lökte és kihasználva magatehetetlen helyzetét, lehúzta ujjairól a gyűrűit, táskájából elvette pénztárcáját, a benne lévő pénzzel. Ezt követően nem telt el sok idő és meg is lett a tolvaj. 

A VII. kerületi rendőrök az ügy vizsgálata során kiderítették, hogy a 31 éves feltételezett elkövető korábban egy egyészségügyi intézményben két esetben is lopott az ott kezelt idős betegektől. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rablás, lopás és kifosztás miatt indított eljárást befejezte, a keletkezett iratokat megküldte az ügyészségnek.

 

 

(Kiemelt kép: 2020.12.16. Rendőr sziréna. Fotó: Scott Rodgerson / Unsplash. A kép csak illusztráció.)

 

 

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.