Huszonnyolc alkalommal rabolt, egyszer gyilkolt is

Egy miskolci körzeti megbízott az utcán ismerte fel a körözött tolvajt.

2021. október 22., 14:52

Szerző:

Korábban beszámolt arról a miskolci rendőrség, hogy az egyik körzeti megbízottjuk egy körözött személyt ismert fel az utcán. A 35 éves miskolci férfit előállították, a gyanúsítotti kihallgatása során derült ki, hogy huszonnyolc különböző családi házba, pincébe, garázsba tört be, és tulajdonított el különböző értékeket. 

A kihallgatás során felmerült egy 2021. szeptember 23-án, Miskolcon, a Görögszőlő utcában történt lakásbetörés is, ahol a bűnügyi helyszínelők egy idős nő megégett holttestét találták. A 35 éves férfi ez ügyben is beismerő vallomást tett. 

A megalapozott gyanú szerint a tolvaj besurrant a 87 éves nő miskolci házába. Az asszony felébredt a kutatás zajára, majd a férfi leütötte a nőt, aki a bántalmazás miatt az eszméletét vesztette. A férfi ezt követően felgyújtotta a lakást, majd a zsákmányolt fülbevalóval elmenekült a helyszínről. A 87 éves sértett az események következtében az életét vesztette.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett, míg a Miskolci Rendőrkapitányság huszonnyolc rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 35 éves miskolci férfival szemben. A hatóság az őrizetbe vett férfival szemben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.

(Kiemelt kép: police.hu)

 

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.