Házasságszédelgő csavarta el egy idős asszony fejét Tolnában

Újabb áldozata lett a romantikus csalásnak: egy idős asszony tett feljelentést a napokban a Dombóvári Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki egy majdani házasság ígéretével pénzt csalt ki tőle. Nem is keveset.

2023. december 1., 13:49

Szerző:

A pórul járt asszony elmondta, hogy november elején ismerkedtek meg az interneten, és rendszeresen leveleztek. A házasságszédelgő férfi amerikai katonának adta ki magát, aki jelenleg külföldön szolgál, de korábban járt Magyarországon is, ezért ismeri a nyelvet, sőt, távoli rokoni szálakat is említett.

Elhitette, hogy küld egy csomagot, amiért eljön majd, amikor nyugdíjba vonul. Ezután egy szállítmányozócég jelentkezett, sejtetve, hogy a küldemény nagyon nagy értékű. A csalárd e-mail alapján a hölgy elutalt egy számlára 1 250 000 forintot, majd újabb fizetési felszólítást küldtek, mire ráeszmélt, hogy becsapták – számol be a történtekről a police.hu.

Ez a történet is romantikus csalás – figyelmeztetnek, és hozzáteszik: többnyire az internetes társkeresők, randioldalak és az egyéb közösségi weblapok felhasználóit tekintik célpontnak az efféle csalók. Közösségi oldalakon vagy e-mailben veszik fel a kapcsolatot a kiszemelt internetezővel.

A kibertérben előforduló csalásokról, aktuális elkövetési módokról a www.kiberpajzs.hu oldalon találhatunk folyamatosan frissülő tartalmakat.

(Kiemelt kép illusztráció. Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP)