Hatvanezer: ennyibe került egy védettségi igazolvány

Jó biznisz a védettségi igazolvány. Egy orvos asszisztens két társával olyan embereket juttatott hamis védettségi igazolványhoz, akiket nem oltottak be koronavírus elleni védőoltással. 

2021. július 7., 12:00

Szerző:

Beindult a hamis védettségi igazolvány biznisz. Úgy tűnik a koronavírus további csalókat szül. Míg valaki hamis sportengedélyeket ad ki, addig más hamis védettségi igazolványokkal üzérkedik. 

Nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya H.S.Mónika és két társa, S. Jennifer és L. Istvánné ellen. A gyanú szerint 2021. április és június 15. között jogtalanul és engedély nélkül adtak ki védettségi igazolványt olyan embereknek, akiket nem oltottak be koronavírus elleni oltással. Az orvosi asszisztensként dolgozó 37 éves H.S. Mónika toborozta a jelentkezőket, azokat akik nem szívesen oltották volna be magukat de az sem biztos, hogy megfelelő antigén lett volna a szervezetükben, ezért döntöttek inkább úgy, hogy inkább 60 ezer forintért megvásárolják a hamis védettségi igazolást. 

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói az eljárás során a három nőnél házkutatást tartottak, ahol orvosi bélyegzőt, több millió forintot, 1148 kitöltött regisztrációs nyilatkozatot, oltási igazolásokat, üres oltóanyag ampullákat találtak. Valamint telefonokat és laptopokat foglaltak le. A nőket a rendőrség védettségi igazolással való visszaélést bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Majd őrizetbe is vették őket. A bíróság elrendelte H.S. Mónika és L. Istvánné letartóztatását, míg S. Jennifert bűnügyi felügyelet alá helyezte. 

(Kiemelt kép: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.