Tizennyolc határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Tizennyolc határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2024. január 15., 08:10

Szerző:

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken hét, szombaton öt jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Emellett az ország belsejében elfogtak hat határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 13 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – január 1-jétől 7-ig – a feltartóztatottak száma 19 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak tíz határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(Kiemelt kép: Magyar határrendőrök járőröznek lovakon 2022. december 15-én a magyar-szerb határon, Kelebia község közelében. KISBENEDEK Attila / AFP)

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.