Három méter mély emésztőgödörbe zuhant a kétéves gyermek

A főügyészség a nővel szemben életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

2021. október 4., 17:35

Szerző:

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádalt emelt azzal a nővel szemben, akinek a figyelmetlensége miatt a két és fél éves gyermeke fogyatékosságot okozó maradandó sérüléseket szenvedett, miután belezuhant egy három méter mély emésztőgödörbe.

A vádirat szerint a megyei egyik falujában 2020. április 29-én délelőtt történt az eset. Egyedül volt a nő a gyerekeivel az otthonában. Kisebbik gyermekét babakocsiba fektette, az udvarra tolta, míg a nagyobbikat segítségül hívta a tyúkudvar takarításához. Az udvarban egy használaton kívüli, de tyúktrágyát és növényi hulladékot tartalmazó emésztőgödör is volt, amelynek zárófedelét az anyuka eltávolította azért, hogy az udvari szemetet abba belerakhassa. Az anyuka egy gereblyét adott a két és fél éves gyermeknek, miközben ő is az udvart takarította. Munka közben a gyereknek hátat fordított, ekkor zuhant bele a kisgyerek a három méter mély emésztőgödörbe. Az édesanya azonnal észrevette, hívta a mentőt és a katasztrófavédelmet. A kiérkező mentők a gyermeket újraélesztették, és mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Az aknába esés súlyos sérülései mellett a gyermek maradandó fogyatékosságot is szenvedett, mivel a gödör mélyén található klórgáz légzési és keringési nehézségeket, ezzel együtt pedig klinikai halált is okozott. A főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

 

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.