Kirúgták a munkahelyéről, ezért még aznap öt bűncselekményt követett el

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfival szemben, aki elbocsátása után – még aznap – öt bűncselekményt követett el.

2022. június 13., 14:56

Szerző:

Az ügyészség közleménye szerint a férfi nem tudta feldolgozni, hogy tavaly ősszel azonnali hatállyal elbocsátották a munkahelyéről, ami egy győri bevásárlóközpontban volt. Először könyörgött az üzletvezetőnek, hogy vegye vissza, sírni kezdett, a fejét a falba verte, majd a sétálóutcán rákiabált egy szemből érkező nőre. Ezt követően egy férfit szándékosan, nagy erővel meglökött, a parkolóba érve pedig egy másik férfivel is ugyanezt tette.

Az utcára kiérve egy nőt hátulról nekilökött és nekiszorított egy parkoló járműnek, megszorította a nyakát és pénzének átadására szólította fel. Mikor a nőnek sikerült kiszabadulnia a szorításból és szembefordult a férfival, akkor a férfi megragadta a nő táskáját és megpróbálta kitépni a kezéből, de ez nem sikerült neki.

Az utcán tovább haladva egy másik gyalogost is megállított, a nő elé állt és pénzt kezdett követelni tőle. Közben az arca előtt mutogatott és megfenyegette azzal, hogy ha kiabálni mer, akkor bántani fogja. Ekkor érkezett a közelükbe egy újabb nő, akire a férfi rákiáltott, hogy álljon meg, majd utána indult. Értéket azonban tőle sem vett el.

Röviddel ezek után a férfi utolért és hátulról fellökött egy 1938-as születésű idős hölgyet, aki elesett, majd megfogta a néni táskáját és azt az idős hölggyel együtt húzta a földön, miközben azt kiabálta, hogy agyonveri, ha nem adja oda neki a táskáját. Az idős hölgyet a férfi bántalmazta is, kétszer beletalpalt az idős sértett jobb combjába, 8 napon belüli gyógytartamú sérülést okozva ezzel neki. A táskát végül megszerezte, azzal elfutott, de járókelők feltartóztatták és visszavitték a sértettnek a táskáját.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben minősített rablás, két rendbeli rablás kísérlete, minősített testi sértés kísérlete és garázdaság miatt 15 év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben a Győri Rendőrkapitányág rendőrei jártak el, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:168.hu | Dimény András)

László arra ébredt, hogy fázik. Ott hevert mellette darabokban a felesége holtteste. Huszonhárom évvel később arra kelt, hogy meg kell ölnie ötéves kislányát. A gyerek még aludt, amikor a kis viskó lángra kapott. Égett, mint egy szénakazal. Az utolsó olyan magyarországi kivégzett története, akit Pest megyében elkövetett bűncselekményért akasztottak fel.