Fekete nejlonban akarták csempészni a cigarettát

Gumicsónakban találtak mintegy 32 millió forint értékű csempészett cigarettát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal  pénzügyőrei a Tisza magyar-ukrán határszakaszán.

2022. május 10., 10:38

Szerző:

Gumicsónakban találtak mintegy 32 millió forint értékű csempészett cigarettát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal  pénzügyőrei a Tisza magyar-ukrán határszakaszán – emelte ki a hatóság sajtószóvivője. Dávid Zoltán közleményében azt írta, az egyenruhások a zöldhatár ellenőrzése közben lettek figyelmesek egy gazdátlan csónakra, amelyben fekete nejlonba csomagolva 1700 karton dohány volt. A csempészett dohányárut és a gumicsónakot lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt tettek feljelentést a NAV nyomozói – írták a közleményben. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy résztvevő cigarettásdobozokkal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának kereső- és járőrkutyaversenyén a NAV budapesti sporttelepén 2016. május 27-én. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.