Golyóálló mellényben vonultak ki a rendőrök egy budapesti házhoz

A rendőrök egy férfi miatt vonultak ki egy XIX. kerületi ingatlanhoz, aki korábban fegyverrel fenyegetett meg két nőt.

2024. február 13., 17:21

Szerző:

Sokkoló jelenetek zajlottak le február 13-án, kedden a XIX. kerület kertvárosi részén – írta a Blikk. Az ott élők hatalmas rendőri készültségre lehetettek figyelmesek, majd kiderült, hogy a rendőrséget egy fegyverrel fenyegetőző középkorú férfi miatt riasztotta a házban élő asszony és annak édesanyja. A döbbent helyiek kedden arra lettek figyelmesek, ahogy az egyik ház elé egymás után parkolnak le a rendőrautók, melyekből golyóálló mellényt viselő rendőrök ugrálnak ki, majd mennek be az épületbe.

A Metropol információi szerint egy férfi két nőt fegyverrel fenyegetett meg. A védőfelszerelést viselő egyenruhások megrohanták a házat, ahonnan először a férfit hozták ki, majd kimenekítették a két nőt. A lap szerint egy gyermeket is kihoztak az ingatlanból, aki szintén a házban volt az akció idején.

A rendőrség egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az ügy részleteiről, így ezt sem tudni, hogy megsérült-e valaki. Egy helyszínen tartózkodó újságíró szerint az egyik asszonyt a mentőbe ültették be a rendőrök, a kihozott férfit pedig az egyik rendőrautóba.

„Nagyon sok rendőr jött, és lezárták az egész utcát. Aztán volt valamennyi kiabálás meg hangoskodás, de a rendőrök nagyon gyorsan és profin csináltak mindent, gyorsan zajlott az egész. Szinte meglepődni sem volt időnk, és már hozták is ki azt a pasast” – mesélte az egyik helyi férfi.

A helyszínen még sokáig dolgoztak, az utcabeliek információi szerint a fegyvert keresték. „Keresték azt a fegyvert, amiért a nők szóltak, még a házat is felforgatták, de amíg mi ott voltunk, nem találták meg. Nem tudjuk, hogy volt-e vagy sem” – mondta egy másik ottani lakos.

A környékbeliek úgy tudják, hogy a férfi pszichés betegséggel küzd, korábban pszichiátriai kezelés alatt is állt, a történtek előtt nem sokkal engedték el a legutóbbi kezeléséről.

Terrorfenyegetettség miatt vonultak ki a rendőrök Újpesten

"Lángba borítom ma éjjel a várost", "lőfegyvert és lőszert tartok", „felrobbantom az egész várost – Allahu Akbar” és „a Hamász nevében terrortámadást tervezek” – írta egy férfi a Váci Rendőrkapitányság központi e-mail-címére is küldött elektronikus üzeneteiben. Mint azt korábban megírtuk, január közepén ugyanezt a férfi mobiltelefonnal több e-mailt küldött az Országos Rendőr-főkapitányságnak, a Készenléti Rendőrségnek és fővárosi kerületi rendőrkapitányságoknak, amelyekben kérte, hogy küldjék ki lakcímére a bevetési osztályt, a „TEK-et”, illetve jelezte azt is, hogy lőfegyverrel és lőszerrel rendelkezik. Később azt mondta, viccnek szánta. 

Tettét igen furcsa módon sikerült magyaráznia, miszerint kedvenc zenekara a Hooligans, és a Lángba borítom a várost című nótájuk szolgáltatta számára az alapötletet. Egyebekben „jó nagy viccnek szánta” az egészet és kíváncsi volt arra is, hogyan érkeznek ki a bevetési egységek otthonához.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a férfit őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta. Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettének gyanúja miatt folytatják le vele szemben az eljárást – írja a police.hu.

(Kiemelt kép: BORIS ROESSLER / DPA / dpa Picture-Alliance)