Férje megölése miatt ítélték el a Hogyan öljük meg a férjünket? című esszé szerzőjét

Bűnösnek találtak férje megölésében az Egyesült Államokban egy írónőt, aki egyebek közt Hogyan öljük meg a férjünket? címmel publikált esszét.

2022. május 26., 11:34

Szerző:

A szentimentális romantikus novelláiról ismert Nancy Crampton Brophy-t nyolc órán át tartó tanácskozás végkifejleteként mondta ki bűnösnek szerdán egy Oregon állambeli esküdtszék férje, Daniel Brophy meggyilkolásában – írta az MTI. Az ügyészség szerint a 71 éves írónőnek anyagi gondjai voltak, ezért 2018 júniusában egy főzőiskolában két, szívre leadott lövéssel leterítette az ott szakácsként dolgozó férjét, hogy hozzájusson több százezer dolláros életbiztosításához. A 63 éves férfit tanítványai találták meg az egyik osztályterem padlóján.

Az özvegy tagad, állítása szerint csak új könyveihez keresett inspirációt, amikor a térfigyelő kamerák a tetthely környékén lefilmezték, az eltűnt pisztolyt, amely a rendőrség szerint a gyilkos fegyver, csak „kelléknek” vásárolt az íráshoz. Verziója szerint valaki más ölhette meg a férjét egy félresikerült rablásban.

A 2011-ben megjelent, Hogyan öljük meg a férjünket? tanulmány szerzője 2018 szeptember óta van letartóztatásban, büntetéséről később dönt a bíróság. Az elhíresült esszé arról szól, hogy egy feleség miként teheti el láb alól a férjét anélkül, hogy meggyűlne a baja az igazságszolgáltatással. A végkövetkeztetés szerint

„a legfontosabb, amit egy gyilkosságról tudni kell, hogy mindenki képes rá, aki nagyon akarja”.

(Kiemelt képünkön Nancy Crampton Brophy A rossz férj című könyvének borítója.)