Kevésen múlt a tragédia: fegyvert vitt egy szülő a balatonföldvári általános iskolába

A vadászfegyver végül a hetedikes gyerekek kezébe került, amit el is sütöttek.

2023. október 28., 17:38

Szerző:

A Bors információi szerint a 7. osztályos tanulóknak pályaorientációs napot tartottak egy balatonföldvári iskolában, amire meghívták a szülőket is, hogy beszéljenek a munkájukról. Az egyik gyermek édesapja vadászként dolgozik, így ő az iskolába magával vitt egy puskát, a hozzávaló töltényekkel együtt. A töltött fegyver a gyerekekhez került, amit el is sütöttek.

Az eset után a rendőrség is megjelent az iskolánál és a helyszínelők is kivonultak. A lapnak nyilatkozó egyik szülő szerint velük volt a vadász is. Úgy tudni, hogy az egyik gyereknek sikerült megtöltenie a fegyvert, majd meghúzták a ravaszt. Az volt a szerencséjük, hogy az ablak irányába fordították a fegyver csövét, így nem történt tragédia.

Az esettel kapcsolatban a Somogy vármegyei Rendőr-főkapitányság úgy nyilatkozott: „Megerősítjük a történteket. Kapitányságunk az esettel kapcsolatban eljárást indított."

(Képünk illusztráció, Pexels)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.