Kevésen múlt a tragédia: fegyvert vitt egy szülő a balatonföldvári általános iskolába

A vadászfegyver végül a hetedikes gyerekek kezébe került, amit el is sütöttek.

2023. október 28., 17:38

Szerző:

A Bors információi szerint a 7. osztályos tanulóknak pályaorientációs napot tartottak egy balatonföldvári iskolában, amire meghívták a szülőket is, hogy beszéljenek a munkájukról. Az egyik gyermek édesapja vadászként dolgozik, így ő az iskolába magával vitt egy puskát, a hozzávaló töltényekkel együtt. A töltött fegyver a gyerekekhez került, amit el is sütöttek.

Az eset után a rendőrség is megjelent az iskolánál és a helyszínelők is kivonultak. A lapnak nyilatkozó egyik szülő szerint velük volt a vadász is. Úgy tudni, hogy az egyik gyereknek sikerült megtöltenie a fegyvert, majd meghúzták a ravaszt. Az volt a szerencséjük, hogy az ablak irányába fordították a fegyver csövét, így nem történt tragédia.

Az esettel kapcsolatban a Somogy vármegyei Rendőr-főkapitányság úgy nyilatkozott: „Megerősítjük a történteket. Kapitányságunk az esettel kapcsolatban eljárást indított."

(Képünk illusztráció, Pexels)

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.