Vizsla lett a veszte a kolbászos ámokfutónak

Gáz- és riasztópisztollyal lőtt a XIII. kerületben, a Katona József utcában egy férfi – adta hírül a rendőrség. Az átlagos külsejű fiatalembert egy vizslának köszönhetően fogták el rekordidő alatt a rendőrök.

2023. szeptember 4., 20:12

Szerző:

A rendőrségi beszámoló szerint a férfi két parkoló autó között a föld felé lőtt egyszer délután egy körül. Nem sérült meg senki. A 23 éves fiatalt a rendőrök a helyszínen elfogták, a fegyver előkerült, a szondáztatást követően egyértelmű volt, hogy alkoholos állapotban követte el a tettét.

A férfit előállították a kerületi kapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanújával indult ellene eljárás.

Körmendi Gábor újságíró éppen a vizslája társaságában kávézott a Katona József utcában, amikor meghallotta a dörrenéseket. Az elkövető belépett a presszóba, akkor még nem tudták, hogy ő a lövöldöző is egyben. Az azonban – mint elmondták – azonnal látszott rajta, hogy zavartan viselkedik.

„A Szimat nevű vizslám azonnal a táskájához ugrott, mivel kiderült, hogy egy szál kolbászt tartott benne”

– mondta el Körmendi a Blikk érdeklődésére.

Pár perc múlva a férfi távozott, „Szimat pedig a kolbász után indult. Tudtam jól, hogy a zsaruk kiérkezéséig fel kell őt tartanom, ezért elkezdtem vele alkudozni a vizslám érdekében a kolbászára. 3500 forintról indult a licit, a végén már 400-ért is odaadta volna, amikor is hét perccel a bejelentés után, megérkeztek a rendőrök” – magyarázta az újságíró.

A férfit sokkolóval fenyegették meg a rendőrök, de ő azonnal feltette a kezét és eldobta a táskáját. Gyorsan földre teperték és megbilincselték. A Blikk információi szerint a fiatalember a helyszínen azzal magyarázta tettét, hogy a lövés előtt összeveszett az apjával.

(Kiemelt kép: nem a rablófogó, de vizsla. Forrás:: Magyar Vizsla Klub Egyesület FB-oldal)