Felfügesztettet kapott a NAV ellenőrökre támadó büfés

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a büfést, aki autóval üldözte el az adóellenőröket a standjától. Az ítélet nem jogerős, mert az elitélt fellebbezett. 

2023. március 8., 14:20

Szerző:

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a helyi büfést, aki másfél évvel ezelőtt megöléssel fenyegette az adóellenőröket, írja a 24.hu

A két adóellenőr két alkoholmentes sört vásárolt az esztergomi büfénél, melyet kifizettek, de a büfés nem adott adóügyi bizonylatot, s a nyugtaadási szándékát sem jelezte, ezért az adóellenőrök felmutatták a szolgálati igazolványaikat és közölték, hogy adóellenőrzést kívánnak lefolytatni.

A büfés ekkor üvöltözni kezdett és a helyszín elhagyására szólította fel az adóellenőröket, s még azzal is megfenyegette őket, hogy végez velük.
Ezt követően a férfi az egyik ellenőrt többször is meglökte a vállánál, ezért az ellenőrök elmenekültek a helyszínről. A büfés azonban kocsiba pattant, és nagy sebességgel követte az adóellenőröket, akik ezután rendőri segítséget kértek.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az ítélet nem jogerős, mert az elítélt és védője enyhítésért fellebbezett.

(Fotó: Merész Márton)

Első fokon négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy román állampolgárságú férfit, aki egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.