Felfügesztettet kapott a NAV ellenőrökre támadó büfés

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a büfést, aki autóval üldözte el az adóellenőröket a standjától. Az ítélet nem jogerős, mert az elitélt fellebbezett. 

2023. március 8., 14:20

Szerző:

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a helyi büfést, aki másfél évvel ezelőtt megöléssel fenyegette az adóellenőröket, írja a 24.hu

A két adóellenőr két alkoholmentes sört vásárolt az esztergomi büfénél, melyet kifizettek, de a büfés nem adott adóügyi bizonylatot, s a nyugtaadási szándékát sem jelezte, ezért az adóellenőrök felmutatták a szolgálati igazolványaikat és közölték, hogy adóellenőrzést kívánnak lefolytatni.

A büfés ekkor üvöltözni kezdett és a helyszín elhagyására szólította fel az adóellenőröket, s még azzal is megfenyegette őket, hogy végez velük.
Ezt követően a férfi az egyik ellenőrt többször is meglökte a vállánál, ezért az ellenőrök elmenekültek a helyszínről. A büfés azonban kocsiba pattant, és nagy sebességgel követte az adóellenőröket, akik ezután rendőri segítséget kértek.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az ítélet nem jogerős, mert az elítélt és védője enyhítésért fellebbezett.

(Fotó: Merész Márton)

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.