Eszméletlenre vertek egy ittas bulizót a biztonsági őrök Gyöngyösön

Életveszélyes sérülést okozó gyöngyösi biztonsági őrökkel szemben emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség 

2022. december 9., 11:53

Szerző:

Gubala Ádám Miklós a vádiratból idézve azt írta, hogy a biztonsági őrként egy gyöngyösi diszkóban dolgozó két vádlott 2020 szeptemberében a baráti társaságban szórakozó sértettet „ittasan tanúsított tolakodó magatartása miatt” kivezette az épület bejárata elé. Ott a vendég és a biztonsági szolgálat tagjai közötti szóváltás közben az idősebb vádlott a sértettet előbb tenyérrel arcon ütötte, majd kétszer combon rúgta. A hátráló és távozni szándékozó férfit ekkor a fiatalabb őr nagy erővel fejen ütötte, attól a sértett hanyatt esett, és percekre elveszítette az eszméletét.
 

A szolgálat munkatársai próbálták a sértettet magához téríteni, majd amikor ez sikerült, egy székre ültették, amiről később a férfi fejjel előre leesett. Mindezt a szórakozóhely biztonsági kamerái is rögzítették. A sértett később elhagyta a helyszínt, majd aznap délután kórházi vizsgálatra jelentkezett. Az orvosok szakvéleménye alapján a fiatalabb vádlott ütése, az ebből eredő elesései, valamint eszméletvesztése miatt a sértett közvetlen életveszélyt okozó fejsérüléseket szenvedett. A biztonsági őrök intézkedése így túllépte a rájuk vonatkozó, arányos testi erő alkalmazását előíró szabályokat, tettük indokolatlan erőszaknak minősül – fogalmazott a helyettes szóvivő.

A főügyészség a fiatalabb vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, míg társát garázdaság vétségével vádolja - írta a helyettes szóvivő, megjegyezve, hogy bűnösségük beismerése esetén előbbivel szemben 2 év 6 hónap szabadságvesztés, míg utóbbira vonatkozóan pénzbüntetés kiszabását javasolják az ügyben eljáró bíróságnak.

(Fotó: 168.hu)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.