Emberi csontváz került elő a víztározóból

Ahogyan a rendőrség megjósolta, elkezdtek előkerülni a csontvázak a vészesen leapadt Lake Meadből, az Egyesült Államok legnagyobb víztározójából.

2022. május 10., 11:58

Szerző:

A 444 azt írja: két evezgető nő talált egy csontvázat. Távolról sziklának nézték, közelebbről látták, hogy csontok állnak ki a száraz tófenékből. Kezdetben nagyszarvú vadjuhra gyanakodtak, de amikor beletúrtak a homokba, egy emberi állkapcsot találtak. A rendőrség már vizsgálja az ügyet.

A Nevada és Arizona állam határán elterülő, gigantikus tavat a harmincas években duzzasztották fel a Hoover Gát megépítésével. A forró klíma és a kevés csapadék miatt 2000 óta folyamatosan csökken a vízszint, de az utóbbi évek szárazságai miatt a folyamat felgyorsult, a tó métereket apadt, így évtizedek óta vízzel borított részek kerültek szárazra.

A múlt héten egy hetvenes vagy nyolcvanas években agyonlőtt férfi maradványait találták meg egy rozsdás hordóba hegesztve.

 

(Kiemelt kép: Patrick T. FALLON / AFP)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.