Elrabolta és megverte volt feleségét egy miskolci férfi

Így akarta elérni, hogy lemondjon gyermekük szülői felügyeleti jogáról. Vádat emeltek ellene. 

2023. július 10., 11:24

Szerző:

A miskolci férfit elhagyta korábbi felesége, egyéves közös fiúgyermekük pedig a férfinál maradt. A férfi és új párja  2020. szeptember közepén tudomást szereztek a volt feleség tartózkodási helyéről. A férfi megrúgdosta és többször megütötte volt feleségét, arra kényszerítve hogy szálljon be a kocsiba és onnan akarata ellenére elszállították az általuk bérelt miskolci lakásba. A lakásban is tovább bántalmazta a nőt és feleségével együtt bezárták, hogy ne tudjon megszökni. Az illemhelyre is együtt kísérték ki. A férfi azt akarta elérni vádlott-társaival, hogy a volt felesége a gyermekük szülői felügyeleti jogáról hivatalosan lemondjon– írja a Telex.

Amikor be akarták vinni a gyámhivatalba a volt feleséget, az ügyintéző tájékoztatta őket, hogy az eljárás már a bíróság hatáskörébe tartozik,mivel a válóper megindult. Ezt követően a férfi volt feleségét elengedte. A bántalmazások következtében a nő 8 napon túli gyógytartamú lábujjtörés, illetőleg 8 napon belüli zúzódásos sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű férfi vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a büntetlen előéletű vádlott-társaival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. 

Van segítség! Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak.

(Kiemelt képünk illusztráció.Fotó: Shutterstock)