Egymilliárd forintot érő hamis luxustermékeket foglaltak le az autópályán

Az M5-ös autópálya hetényegyházi pihenőhelyén ellenőrzött bolgár kamionban neves márkák nagy mennyiségű hamisított parfümjeire és ruházati termékeire bukkantak a pénzügyőrök, több mint egymilliárd forint értékben - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

2022. május 30., 15:53

Szerző:

A raktérben több mint ötezer különféle márkajelzésű és kiszerelésű parfümöt és több mint nyolcezer ruházati terméket, cipőt és táskát találtak. Fuvarlevele szerint a jármű Bulgáriából hattonnányi legális árut szállított Németországba, de a raktér tételes átvizsgálásakor előkerültek a hamis termékek is – közölték. 

A több mint egymilliárd forint értékű árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak – olvasható a NAV közleményében.

(Kiemelt képünk képernyőfotó. Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos Facebook-oldala)A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik 2021 telén, a villamosról leszállva, szidalmazni kezdték a velük szemben jogszerűen intézkedő jegyellenőrt, majd rátámadtak, és bántalmazták.