Egy 24 éves férfi azért tört be egy óvodába, hogy egyebek mellett WC-papírt lopjon

1,5 millió forint értékben lopott háztartási-, illetve tisztálkodási szereket.

2022. április 28., 14:46

Szerző:

Egy 24 éves férfi 2021. november 21-én, éjjel betört egy csepeli óvodába, majd annak raktár helyiségéből csaknem 1,5 millió forint értékben lopott háztartási-, illetve tisztálkodási szereket – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott egy XXI. kerületi óvodához ment, majd kerítésén átmászott azért, hogy az intézményből lopjon. A férfi az óvoda raktárként használt melléképületének ajtaját felfeszítette, ahonnan húzós kocsival, több fordulóval, tisztító- és fertőtlenítő szereket, festéket, valamint tisztálkodáshoz használt termékeket, így egyebek mellett WC-papírt, papírzsebkendőt, folyékony szappant, gyermek fogkrémeket, illetve fogkeféket vitt el. A lopott termékeket a férfi az óvoda közelében lévő lakásában a padláson, valamint a szomszédos lakásban rejtette el.

A másfél millió értékben ellopott értékek mellett rongálással 40 ezer forintos kárt is okozott az óvodának. A lopással okozott kár lefoglalással és kiadással nagyrészt megtérült.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A terhelt jelenleg letartóztatásban van.

(Kiemelt kép: Magyarország Ügyészsége / Youtube)

László arra ébredt, hogy fázik. Ott hevert mellette darabokban a felesége holtteste. Huszonhárom évvel később arra kelt, hogy meg kell ölnie ötéves kislányát. A gyerek még aludt, amikor a kis viskó lángra kapott. Égett, mint egy szénakazal. Az utolsó olyan magyarországi kivégzett története, akit Pest megyében elkövetett bűncselekményért akasztottak fel.

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki a feleségét is átverve, magát tábornoknak kiadva mintegy 150 millió forintot csalt ki több sértettől különböző előnyök ígéretével.