Tizenéves ellen emeltek vádat, mert egy dublini étteremben megkéselt egy lövöldözőt

Tristan Sherry, egy dublini kisváros éttermében karácsony este tüzet nyitott, maga is meghalt az incidens során. Az ügyben egy újabb férfi ellen emeltek vádat, aki mindössze 18 éves. 

2024. január 7., 16:21

Szerző:

A 18 éves David Amah pénteken jelent meg a dublini kerületi bíróságon a 26 éves Wayne Deegannel együtt, akiket Tristan Sherry gyilkosságával vádolnak – írta meg theguardian.com.

A rendőrség úgy véli, hogy Sherry bement a Browne's Steakhouse étterembe, Dublin Blanchardstown nevű külvárosában, és tüzet nyitott egy csoport emberre karácsony este. 

Egy 48 éves férfit, idősebb Jason Hennessy-t nyakon találták, és csütörtökön belehalt sérüléseibe. Halála ügyében gyilkossági nyomozás folyik.

A lövöldözés után Sherryre rátámadt az étterem vendégeinek egy csoportja, és állítólag bántalmazták. Nem sokkal később halottnak nyilvánították.

Máire Conneely bíró január 9-ig előzetes letartóztatásba helyezte Amah-t és Deegant.

Sherry halálával kapcsolatban a 22 éves Michael Andrecut az első számú vádlott és január 16-án kell ismét bíróság elé állnia, így összesen hárman állnak vád alatt Sherry meggyilkolásával összefüggésben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)