Drogkereskedői hálózatot számoltak fel a rendőrök

A csapat elfogott és előállított tagjai a terhükre rótt bűncselekményt egybehangzóan tagadták.

2021. október 3., 10:11

Szerző:

Hét embert elfogtak, 50 gramm kábítószergyanús anyagot, porciózásra használható eszközöket és közel 500 ezer forintot foglaltak le a szentendrei rendőrök. A gyanú szerint kézről kézre járt a drog, írja a police.hu 

A szentendrei nyomozók hónapokon keresztül dolgoztak egy pomázi kábítószerhálózat feltérképezésén. Kevés információ futott be hozzájuk először, de a folyamatos gyűjtött adatok értékelése és elemzése után, amikor minden összeállt, 2021. szeptember 28-án egy időben ütöttek Pomázon és Budapesten. Elfogták a 31 éves R. Nikolettát, élettársát a 42 éves O. Gyulát, a 32 éves S. Mónikát, a 49 éves G. Mártonnét, a 32 éves O. Georginát, a 36 éves L. Szilviát és a 26 éves H. Róbertet.  Mindnyájuknál kutatást tartottak. Többüknél a kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott.

 

 

A rajtaütésen 50 gramm kábítószergyanús port és kristályt, anyagmaradvánnyal szennyezett digitális mérleget, nevekkel és összegekkel teleírt jegyzetpapírokat, közel 200 simítózáras tasakot, négy, kék tablettákkal pakolt tasakot, valamint két fehér szemcsés por anyagmaradványt foglaltak le. Az előzetes vegyészszakértői vélemény alapján a lefoglalt tablettákban MDMA vegyület azonosítható, amely kábítószernek minősül.

A csapat elfogott és előállított tagjai a terhükre rótt bűncselekményt egybehangzóan tagadták. G. Mártonné, L. Szilvia, O. Gyula, valamint H. Róbert ellen szabadlábon hagyásuk mellett folytatja le a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A szintén kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított R. Nikolettát, O. Georginát, és S. Mónikát és a bíróság azóta letartóztatta.

 

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)

19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.