Döbbenet: prostituáltnak küldte el párját

Élettársát kényszerítette prostitúcióra – hogy az ebből tartsa el a családot – egy makói férfi. Sokszor félholtra verte a nőt, mert az szerinte kevés pénzt hozott haza.

 

2021. július 9., 12:52

Szerző:

Még 2017-ben indult büntetőeljárás a 40 éves makói férfi ellen, aki családja megélhetését úgy biztosította, hogy élettársát elküldte Ausztriába prostituáltnak. 

A férfi nem dolgozott. Az élettársát viszont folyamatosan bántalmazta, azért, hogy még több pénzt keressen. Soha semmi nem volt elég. Előfordult, hogy a nőt ájulásig verte kiskorú gyermekei szeme előtt. A nő Ausztriában dolgozott szexmunkásként, a férfi azzal fenyegette, hogyha nem küldi haza az általa megkeresett pénzt, akkor megöli a gyerekeit. 

A férfi állandó feszültségkeltő magatartásával súlyos mértékben veszélyeztette a gyerekek testi, lelki és erkölcsi fejlődését. A férfi természetesen tagadta, hogy bántalmazott volna bárkit, vagy vette volna el valaki pénzét. 

Az ítélőtábla határozatával a törvényszék letartóztatása véglegessé vált, 7 év 6 hónap szabadságvesztésre és 8 év közügyektől való eltiltásra ítélték. 

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.