DNS-vizsgálattal nyomoznának a kutyaürülék gazdája után

Bűnüldözés felsőfokon. 

2022. szeptember 5., 18:29

Szerző:

Rendhagyó eszközökkel: a „matéria” DNS-tesztelésével vennék fel a küzdelmet a németországi Weilerswist városában az utcákat és zöldterületeket elborító kutyapiszokkal szemben.

A város független polgármestere, Anna-Katharina Horst azzal a kérdéssel fordult Észak-Rajna-Vesztfália városainak szövetségéhez, hogy megteremthető-e a jogalap arra, hogy mintákat vegyenek, azonosítva a kutyák DNS-ét.

 Ezzel a módszerrel azonosítani lehetne, melyik kutya hagyta hátra a bűzös kis halmokat, s hogy mely gazda a felelős. Horst szerint más városok is érdeklődnek a megoldás iránt. A Bonn városától nyugatra fekvő Weilerswistnek 17 500 lakosa van - és 1586 kutyája is. A kutyapiszok a játszótereken és a temetőben is jelen van. A közterületfelügyelet munkatársai is panaszkodnak, hogy a zöldfelületeket kutya-WC-ként kezelik – mondta el a polgármester.

(Fotó: Soeren Stache/dpa Picture-Alliance via AFP)

Letartóztatott a bíróság egy drogdílert és egy rendőrnőt, mert a gyanú szerint összejátszottak annak érdekében, hogy a kábítószerkereskedő zavartalanul értékesíthessen dizájner drogokat, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.