Detroitban fogták el a top 50-es körözött magyar bűnözőt

2016 óta próbálták letartóztatni.

2021. október 20., 08:34

Szerző:

​​​​​​​Költségvetési csalás miatt szerepelt a TOP-50-es körözöttek között. Menekülésének a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a KR NNI vetett véget. – írja a Police.hu

O. Attilát 2016 óta kereste költségvetési csalás miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, azonban hosszú ideig a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. Egy idő után feltételezhető volt, hogy külföldön rejtőzködik a magyar igazságszolgáltatás elől, ezért vele szemben európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.  

A megyei rendőrök információi alapján a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya felvette a kapcsolatot az amerikai igazságügyi szervekkel, amelynek eredményeként 2021. október 18-án az amerikai egyesült államokbeli Detroitban elfogták a szökevényt.

Átadásáról az amerikai hatóságok a későbbiekben döntenek.   

(Kiemelt képünk illusztráció Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.