Cukor és pálinka – Így árulták a drogot Budapesten

Nagy mennyiségű kábítószert találtak a járőrök egy nő autójában a XV. kerületi Neptun utcában – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel a police.hu oldalon.

2023. november 30., 09:27

Szerző:

Azt írták, november 22-én éjjel a nő autója az út közepén állt, felkapcsolt világítással, ezért a rendőrök igazoltatták a sofőrt. A nő láthatóan bódult volt, ezért a rendőrök átkutatták a gépkocsiját, amelyből alufóliába csomagolt kábítószer került elő. 

A tájékoztatás szerint a járőrök 2 crackpipát, egy kábítószer mérésére alkalmas digitális mérleget és öt fecskendőt találtak. Az autó egyik tárolójában egy kis tégely volt, ami fehér port rejtett. A csomagtartóban lévő női táskában színtelen, szagtalan folyadékkal megtöltött 0.5, 1 és 2 deciliteres üvegek voltak, amelyek a nő állítása szerint Gina fantázianéven ismert szintetikus kábítószert, partidrogot tartalmaztak.

A nő azt is elmondta, hogy vevőivel a pálinka és a cukor nevet használták az általa árult anyagokra. 

A nőt előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és a nála talált anyagokat lefoglalták. A mintegy 2 liter Gina feketepiaci értéke 4 millió forint, a 43 gramm fehér por feketepiaci értéke pedig 65 ezer forint – ismertették. 

A 26 éves nőt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A bíróság által elrendelt bűnügyi felügyeletben lévő nővel szemben kábítószer birtoklása miatt folytatják le az eljárást – tudatta a rendőrség.

(Kiemelt képünk illusztráció. Kábítószer-kereső kutya vizsgál át egy autó csomagtartójából kivett bőröndöt. Fotó: Tino Plunert / DPA-Zentralbild/ AFP)