Hat évre ítélték a csillebérci erőszaktevőt

Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélték a tavalyi, csillebérci szexuális erőszak elkövetőjét – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

2022. május 26., 12:27

Szerző:

A Budai Központi Kerületi Bíróság szerdai ítélete szerint a fiatal férfi 2021. március 12-én délelőtt követett egy nőt egy Csillebércről induló turistaútvonalon és miután utolérte, erőszakkal szexuális cselekményre kényszerítette – írta az MTI. 

Enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott súlyos személyiségzavarát, míg súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy fiatal kora ellenére többszörösen büntetett előéletű, cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés és folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el.

A hat év börtönbüntetés mellett a bíróság elrendelte a vádlottal szemben

korábban más ügyben kiszabott tíz hónap szabadságvesztés végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség fellebbezést jelentett be, míg a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.