Csaknem 11 ezer doboz csempészett cigit találtak a rendőrök egy autóban

Az adó- és zárjegy nélküli cigaretták értéke nagyjából 15 millió forint.

2022. január 8., 09:23

Szerző:

A barabási rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai közösen fogták el a csempészettel összefüggésbe hozható férfit, akit mintegy 11 ezer doboz cigarettával autójában kapcsoltak le – írta a police.hu.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai közös szolgálatellátás alatt ellenőriztek 2022. január 5-én Tiszaviden egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az egyenruhások az ellenőrzés alatt a gépjárműben árucsempészetből származó 10.929 doboz magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettát találtak.

A 33 éves férfit előállították a határrendészeti kirendeltségre, a gépkocsit, illetve a közel tizenötmillió forint értékű jövedéki terméket az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai lefoglalták.

 

(Kiemelt kép forrása: police.hu.)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt, aki 2021 szeptemberében bemászott az általa korábbról ismert idős nő lakásába. Miközben értékek után kutatott, a sértett felébredt. A férfi, nehogy felismerje, franciakulccsal többször fejbe vágta, majd az eszméletlen nőre rágyújtotta az ingatlant. Az asszony meghalt - közölte a vádhatóság a hétfőn.