A fél világot átutazta, hogy nálunk bújjon el a mongol bűnöző, de hiába – elfogta rendőrség

Egy veszélyes, körözött mongol férfit a Terrorelhárítási Központ egysége kapta el egy budapesti fesztivál területén.

2024. július 12., 11:02

Szerző:

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztálya derítette fel annak a 21 éves mongol férfinak a tartózkodási helyét, akit több bűncselekmény miatt kerestek a mongol hatóságok – közölte a police.hu.

A mongol társszervek a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központon (NEBEK) keresztül kérték a KR NNI célkörözési nyomozóinak segítségét a 21 éves mongol J. T. elfogásában.

J. T. ellen a mongol bíróság nemzetközi körözést adott ki testi sértés miatt, mivel a gyanú szerint egy Ulánbátorban található szórakozóhelyen előzetes szóváltást követően megkéselt két személyt. Hazájában huliganizmus, vandalizmus, rongálás és fosztogatás miatt is keresték.

A mongol hatóság tudomására jutott, hogy a körözött férfi feltehetően Magyarországon bujkál, így intenzív bűnügyi információcsere kezdődött. A mongol és a magyar hatóságok együttműködésének eredményeként a KR NNI Célkörözési Osztály nyomozóinak olyan információ jutott a birtokába, hogy az agresszív férfi felbukkanhat egy Budapesten szervezett fesztiválon.

Tekintve, hogy J. T.-t veszélyes bűnözőként tartották számon, így a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el július 7-én este, esélye sem volt a menekülésre vagy az ellenállásra. Az elfogást követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették a férfit, kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

Antifa támadások: egy német férfit is letartóztattak

Letartóztatták azt a 23 éves német állampolgárságú férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ugyancsak részt vett a tavaly februári budapesti antifa támadásokban.

A német hatóságok pénteken adták ki Magyarországnak a férfit – tudta meg a 24.hu. A német férfi már a harmadik elkövető, aki érintett lehet az antifa támadásokban.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a lap üggyel kapcsolatos megkeresésére azt közölte, hogy a bíróság, szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a gyanúsított letartóztatását azzal, hogy 30 milliós óvadék esetében bűnügyi felügyeletbe kerülhet.

Ez azt jelenti, hogy havonta egyszer személyesen kell megjelennie a rendőrségen. Az ügyészség fellebbezett a végzés ellen, hogy ne kerülhessen bűnügyi felügyeletbe óvadékkal a férfi.

További részleteket itt olvashat.

(Fotó: police.hu)