Brutális módon akart végezni idős apjával egy férfi

Kegyetlen eszközöket választott a férfi, hogy apja életét kioltsa. Barátjával megverték, késsel megszúrták, majd meg is akarták fojtani. Amikor látták, hogy az idős férfi még él, elvették az értékeit és Ausztriába akartak menekülni.

2021. július 16., 15:34

Szerző:

Apa és fia között sosem volt felhőtlen a viszony. Állandóan veszekedtek. A sértett fia tavaly májusban megelégelte, ezért egy barátját megkérve pontot tett a vita végére. Ököllel ütötték az idős férfit, késsel megszúrták, majd meg akarták fojtani.

Tavaly a nyíregyházi férfi visszaköltözött idős édesapjához. Családi problémák már akkor is voltak köztük, amikor még külön háztartásban éltek. Az együttéléssel komolyabb viták generálódtak, mivel mindketten alkoholproblémákkal küszködtek. Így a veszekedések mindennapossá váltak. Egy májusi estén együtt mentek a nyíregyházi kocsmába, ahova a vádlott barátja is elkísérte őket. Ittak, beszélgettek, jól érezték magukat, míg haza nem értek. Részegen ismét egymásnak estek. Az idős férfi fia életveszélyesen megfenyegette édesapját, majd ököllel többször megütötte. Amikor az idős férfi magatehetetlenül feküdt a földön, az ágyra tették és lábait egy pulóverrel összekötötték. Az apuka hiába védekezett, a fia ismét ököllel megütötte és késsel megszúrta, majd barátjával együtt különböző ruhadarabokkal próbálta megfojtani a védekezésre képtelen apát. 

Nem sikerült nekik, ezért az apára zárták az ajtót, elvették a telefonját, iratait, bankkártyáját, és távoztak abban a reményben, hogy Ausztriába szöknek. Nyíregyházán egy automatából vettek le pénzt, később a Keleti pályaudvaron érték utol őket a rendőrök. 

A bíróság most 10 év szabadságvesztésre ítélte mindkét férfit. Az ítélet nem jogerős. 

 

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.