Berki Krisztián: Ártatlannak vallom magam, kérem a bíróságot, mentsenek fel

A bíróság bűnösnek találta Berki Krisztiánt a 2018-as büntetőfékezéses ügyében. Nem kell börtönbe mennie. Védője így is gondolkodási időt kért. 

2021. július 13., 15:11

Szerző:

Mint, ahogy azt korábban megírtuk, a bíróság bűnösnek találta Berki Krisztiánt a 2018-as büntetőfékezéses ügyében. Két év szabadságvesztésre ítélték, amelyet 4 évre felfüggesztettek. 625 ezer forint bírság megfizetésére kötelezték, és 2 évig biztos nem ülhet a volán mögé. 

„Nagyon nagy szerencse, hogy az esetről készült kamerafelvétel, mert így pontosan látható, hogy mi is történt valójában. Minden jel arra utal, hogy a vádlott indokolatlanul vészféket alkalmazott, amelyre a forgalmi okok nem indokoltak”

– érvelt az ügyész a tárgyaláson. 

A kameráknak köszönhetően az is jól látszódik, hogy Berki az ütközés után kiszáll az autóból, és a buszra felszaladva számon kéri a sofőrt, hogy mit művelt. 

Az eljárásban résztvevő szakértő szerint 3 másodperc telt el az előzés és a koccanás között, ebből arra következtetett, hogy a fékezés direkt történt.  A busz üzemeltetőjének ügyvédje elmondta, hogy továbbra is fenntartják az igényt a buszban keletkezett kár miatt, mivel a sofőr tökéletesen végezte a munkáját, és ennek köszönhetően senki nem sérült meg. A bíróság szerint egyértelmű, hogy Berki megszegte a KRESZ szabályait, és ezzel közvetlen veszélyhelyzetet okozott. 

„Ártatlannak vallom magam, sajnálom, hogy bekövetkezett a baleset, felelősnek nem érzem magam. Kérem a bíróságot, hogy mentsenek fel”

– szólalt fel az utolsó szó jogán Berki Krisztián.

A védő szerint enyhítő körülmény, hogy a volt vezérigazgató büntetlen előéletű. Kiskorú gyermeke és várandós felesége van, aki keresőképtelen lesz hosszú ideig, ha Berki börtönbe vonul, ezért a felfüggesztését kérték. Amit meg is kaptak a 4 év felfüggesztettel. A tárgyalás végére az ítélet azonban mégsem tetszett celebnek. A védője 3 munkanap gondolkodási időt kért. A per végén Berki Krisztián elviharzott, és taxival távozott. 

(Kiemelt kép: Merész Márton / 168.hu)

 

19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.