Hónapokon keresztül bántalmazta osztálytársát – végül költözniük kellett

Hosszú időn keresztül bántalmazta osztálytársát egy 13 éves fiú. Bár a szülők szerint a terrorizálás közismert tény volt, sem az iskola, sem a tankerület, sem a gyámügy nem tett semmit. Végül rendőrségi feljelentés lett belőle, a bántalmazottaknak pedig költözniük kellett.

2022. június 27., 20:40

Szerző:

Napi szinten bántalmazta és terrorizálta egy fiú a 13 éves Korinát. A lány történetét a Blikk írta meg részletesen. Mint kiderült, a bántalmazó nemcsak az osztálytársa volt a lánynak de szomszéd lépcsőházban is lakott.

A szülők szerint, bár a bántalmazás hónapokon keresztül tartott, még az igazságügyi pszichológus szakértő sem vette komolyan az ügyet.

„Előfordult, hogy a srác teljesen váratlanul, minden előzmény nélkül lelökte Korinát a lépcsőn, vagy hogy könyvekkel püfölte a fejét. Ráadásul meg is fenyegette azzal, hogy nekünk esik bajunk, ha beszél itthon minderről, ezért Korina nem mert segítséget kérni tőlünk.”

– mesélték a szülők a lapnak.

Mint kiderült az egyik szülő ellen is eljárást indult, mert a lány terrorizáló fiúnak lekevert két pofont.  

„Nem vagyok büszke arra, amit tettem, de nagyon feszült voltam. Azért is forrt bennem a düh, mert épp akkor értünk haza az iskolából, ahol kiderült, hogy a tanárok igenis tudtak arról, hogy Korinát kikészíti és bántja az osztálytársa, mégsem tettek semmit ellene.”

Elmondásuk szerint sem az iskola, sem a tankerület, sem a gyámügy nem vizsgálta ki az ügyet, mindenhol falakba ütköztek. Ezért végül úgy döntöttek, a rendőrséghez fordulnak, illetve kivették a gyermeküket az iskolából, és el is költöztek a fővárosból, egy Pest megyei településre.

A Blikk megkereste a rendőrséget is, ahonnan azt a választ kapták, hogy a XI. Kerületi Rendőrkapitányság idén április 4-én rendelte el nyomozást testi sértés vétség gyanúja miatt. Gyanúsítotti kihallgatás még nem történt, a rendőrök szakértő bevonásával vizsgálják az ügyet.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock.com)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.