Az ötven legkeresettebb magyar bűnöző egyikét fogták el az Egyesült Királyságban

Az ötven legkeresettebb magyar bűnöző egyikét fogták el az Egyesült Királyságban – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a police.hu oldalon hétfőn.

2022. október 17., 16:42

Szerző:

A 31 éves K. Nórát a KR NNI fejvadászainak segítségével találták meg az északír rendőrök.A nő akkor került fel a legkeresettebb ötven magyar bűnöző listájára, amikor nem sikerült megtalálni. A keresésébe ekkor kapcsolódtak be a KR NNI célkörözési fejvadászai.

Bűnbanda tagja volt az elfogott nő


A nőt, aki „unokázós” csalásokra specializálódott bűnbandának volt a tagja, 2020 nyara óta kereste a rendőrség és a bíróság, miután otthonában levágta magáról az elektronikus nyomkövető eszközt, és ismeretlen helyre távozott. Mivel felmerült, hogy vélhetően külföldre szökött, a belföldi elfogatóparancson túl európai és nemzetközi körözést is kiadtak vele szemben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2019 februárjában érte tetten a nőt egy „unokázós” csalás elkövetőjeként. A bűnszervezet, amelynek többi tagját az angliai Manchesterben fogták el tavaly áprilisban, idős emberektől csalt ki pénzt. A banda irányítói az Egyesült Királyságból hívták fel a magyar sértetteket azzal, hogy különböző ürügyekkel nagyobb összegek átadására bírják rá őket, majd a sértettek címére már a Magyarországon tartózkodó bandatagok mentek ki. Miután megkapták a pénzt, egyből továbbították külföldön tartózkodó társaiknak. A magyarországi elkövetők egyike volt K. Nóra is. A nő mindaddig együttműködött a hatóságokkal, míg a bűnügyi felügyelet alól ki nem vonta magát. A BRFK ekkor adott ki ellene elfogatóparancsot. De kereste a Fővárosi Törvényszék is, lopás bűntett miatt rá kiszabott hét év letöltendő szabadságvesztés miatt.

Miután a szálak – csakúgy, mint a korábbi „unokázós” csalók esetében – az Egyesült Királyságba vezettek, a magyar nyomozók felvették a kapcsolatot az északír társhatósággal. Az átadott információk alapján a National Crime Agency azonosította K. Nóra észak-írországi tartózkodási helyét, és múlt csütörtökön elfogta a nőt. Kiadatásáról később döntenek – olvasható a közleményben.

(Kiemelt fotónk: Villogó. Fotó: Merész Márton/168.hu)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint ötmillió forint értékben hamis ágyneműgarnitúrát találtak egy autóban – közölte a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense pénteken.

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.