Az FBI trükkje: világszerte 800 bűnözőt buktattak le, köztük egy magyar drogkartellt is

Drogdílereket, fegyverkereskedőket, gyilkosokat buktatott le az FBI egy trükkel.

2021. július 2., 09:47

Szerző:

Az FBI szakemberei által kifejlesztett lehallgathatatlannak mondott telefonokat árultak a fekete piacon. A bűnözők, pedig világszerte a biztonságosnak hitt vonalakon beszéltek drogról, gyilkosságról, fegyverekről. Így bukott le az egyik legnagyobb magyar drogkartell is.

A teljes magyar drogpiacot akarták uralni azok a drogdílerek, akiket nemrég az FBI trükkje miatt fogtak el az NNI nyomozói. Ők is azokon a lehallgathatatlannak hitt mobilokon üzleteltek, amelyeket valójában az FBI fejlesztett ki és dobott piacra.

A drogterjesztő banda egyébként jól szervezett volt. Marihuánával, kokainnal és amfetaminnal is üzleteltek. A szövetségi nyomozók azonban évekig gyűjtötték róluk az információkat. De nem csak róluk. Világszerte összesen 800 bűnöző bukott le a trükk miatt. A biztonságosnak hitt speciális telefonokból 12 ezer darab cserélt gazdát, amelyeken 27 millió szöveges üzenetet váltottak a bűnözők. Az FBI összesen 32 tonna kábítószert foglalt le az összehangolt rajtaütések során és 50 droglabort számoltak fel, és valószínűleg több gyilkosságot is meghiúsítottak.

(Kiemelt kép: Készenléti Rendőrség NNI)

 

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.