Kirúgta az Audi a sikkasztással gyanúsított szakszervezeti vezetőket

A két elnökségi tag a gyanú szerint fiktív számlákat állított ki, illetve átutalta magának vagy szerencsejátékra költötte a szakszervezet pénzét.

2023. november 15., 13:55

Szerző:

Előbb kizárták a szakszervezet elnökségéből a 600 millió forintos sikkasztás gyanújába keveredett két vezetőt, később az Audi is elbocsátotta őket az állásukból. „Az ilyen cselekedetek összeegyeztethetetlenek vállalatunk és közösségünk értékeivel” – közölte a Telexszel az Audi Hungaria vállalatvezetése, utalva arra, hogy a cég megtette a megfelelő intézkedéseket az érintettekkel szemben.

Mindez azért érdekes, mert a letartóztatásuknak az egyik oka a bűnismétlés veszélye volt, mert ha megszűnne a munkaviszonyuk, akkor valahonnan bevételhez kell jutniuk – fogalmaz a cikk. 

Egyiküket azzal gyanúsítják, hogy 2019-ben létrehozott egy kft.-t, amelynek egyszemélyi tulajdonosa és ügyvezetője lett. A gazdasági társaság a létrehozása utáni két év alatt 536 892 500 forint értékben állított ki fiktív számlákat a szakszervezet felé, melyek mögött valós tevékenység nem állt. A számlákat pedig saját maga fizette ki önmagának.

A másik elnökségi tag 60 397 338 forintot vett fel készpénzben az érdekképviseleti szerv bankszámlájáról, annak egy részét rá is tette a saját bankszámlájára, a maradékot online szerencsejátékra költötte.

Miután az Audi Hungária Független Szakszervezet kizárta a soraiból a két elnökségi tagot, a megmaradt hét tag lemondott.

(Kiemelt kép: Pixabay)