Aludni szeretett volna, ezért feltört egy kisbuszt

A belvárosi rendőrök még a helyszínen elfogták azt a férfit, aki feltört egy kisbuszt az ötödik kerületben.

2022. június 11., 08:29

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy 48 éves férfivel szemben, aki a gyanú szerint 2022. június 6-án hajnalban, egy kezére tekert lánccal betörte egy kisbusz ablakát – írja a police.hu. Ezután beszállt, átkutatta a benne lévő dobozokat, amikor megzavarták, ezért úgy tett, mintha a főnökét várná: beült az első utasülésbe, hátradöntötte és alvást színlelt.

A fővárosi rendőrök a feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogták. A nyomozók V. Józsefet lopás bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mely során a rongálás tényét elismerte, és azzal védekezett, hogy csak aludni akart a kisbuszban. Őrizetbe vétele mellett a rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság június 8-án V. Józsefet bűnügyi felügyelet alá helyezte.​

(Kiemelt kép: police.hu)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt, aki 2021 szeptemberében bemászott az általa korábbról ismert idős nő lakásába. Miközben értékek után kutatott, a sértett felébredt. A férfi, nehogy felismerje, franciakulccsal többször fejbe vágta, majd az eszméletlen nőre rágyújtotta az ingatlant. Az asszony meghalt - közölte a vádhatóság a hétfőn.