Csoportos halálozás, intenzív osztály: nyomoznak Litvániában a halálesetek miatt

17 üzletet vizsgáltak át rendőrök. 

2021. augusztus 20., 11:33

Szerző:

Legalább 16 ember meghalt, ketten pedig intenzív osztályon vannak Litvániában, miután ismeretlen eredetű alkoholt fogyasztottak. Az összes eset Litvánia egyik legnagyobb városában Kaunasban történt. Az elmúlt hónapban több 30 és 60 év közötti nőt és férfit szállítottak kórházba alkoholmérgezés miatt, állapotuk a kórházban csak súlyosabbá vált, intenzív osztályra kerülésük után pár nappal meghaltak. Volt olyan, akire már holtan találtak rá az otthonában. A kórház jelentette az eseteket a hatóságok felé, aki vizsgálatot indítottak. 

Összesen 17 boltot vizsgáltak át a nyomozók Kaunas kerületeiben, pontos számokat eddig nem közöltek, de az kiderült, hogy egynél több helyen is kapható volt a mérges szeszből – írja a Euronews.

(Kiemelt kép: Illusztráció Fotó:CHUTTERSNAP/unsplash)



19:26

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.