Fakaróval ment neki a főelőadónak a felmérgedt akasztói asszony

Hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emeltek egy akasztói nő ellen, aki a vele szemben indult eljárásban a hatósági helyszíni szemlén előbb a szomszédjára támadt, majd a jegyzőt és a főelőadót egy fakaróval bántalmazta.

2023. február 13., 12:05

Szerző:

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: állattartásból eredő vita miatt az ügy vádlottjával szemben a szomszédja birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, ezért az akasztói jegyző és a hivatal főelőadója 2022. október 12-én helyszíni szemlét tartott.

A hatósági eljárás kezdetén a vádlott csak azt követően volt hajlandó beengedni udvarába a szomszédot, hogy a jegyző a szemle akadályozása miatt rendőri közreműködést helyezett kilátásba.

Amikor a szomszéd a hátsó udvaron elkezdte sorolni sérelmeit, a vádlott kiabálva rávetette magát az idős nőre, aki egy farakásra esett. A vádlott ezután a védtelen asszony arcát karmolta, haját tépte és ütlegelte. A jegyző a megtámadott szomszéd segítségére sietett, közéjük ugrott, hogy megakadályozza a további bántalmazást – tették hozzá.

Miután a felek átmentek az első udvarba, a vádlott ismét rátámadt a szomszédjára, nekitaszította a ház falának, cibálni, ütni és karmolni kezdte, mire a jegyző és a főelőadó közrefogta a támadót.

Ekkor a dühös nő felkapott a földről egy 80 centiméter hosszú fakarót, és a magasba lendítve megütötte a főelőadó kezét, valamint a jegyző lábszárát.

A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a kiabálást meghallva belépett az udvarra egy közelben dolgozó mester, emiatt a vádlott egy pillanatra megtorpant. Ezt kihasználva a sértettek kimenekültek az utcára.

A bántalmazás következtében mindhárom sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, emiatt kérték a vádlott megbüntetését. Az ügyészség a nőt hivatalos személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértéssel vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg távoltartás hatálya alatt álló nő bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság hoz döntést – áll az ügyészségi közleményben.

(Kiemelt kép forrása: Pixabay)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.