Borzongató dolgokat művelt két kislánnyal a szentesi férfi

Jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki három évvel ezelőtt két kiskorú lányt is szexuálisan bántalmazott.

2022. május 5., 10:38

Szerző:

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta a szexuális erőszakot elkövető szentesi férfival szemben kiszabott büntetés súlyosítását: jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítélték. Az ügyben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján a Szegedi Törvényszék járt el első fokon.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a férfi 2019-ben a testvére 6 éves leánygyermekét, aki ekkor a felügyelete alatt állt, egy elhagyatott szentesi temetőbe csalta, majd ott őt szexuálisan bántalmazta. A férfi ugyanebben az évben másik testvére 7 éves leányunokájával – a gyermek szüleinek lakásán – szintén szexuális cselekményt végzett.

Az elsőfokú bíróság a férfit kétrendbeli szexuális erőszak bűntette miatt 9 év szabadságvesztésre ítélte és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás vagy tevékenység gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatba kerülhet.
A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és a férfi büntetését 10 év szabadságvesztésre súlyosította.

(Kiemelt kép: Egy felnőttet ábrázoló baba áll egy fekvő gyermekbaba előtt, hogy egy bántalmazási helyzetet ábrázoljon. Németországban a Gyermekház 2018 óta működik, szexuális visszaélésekkel kapcsolatos esetek számára. Ehhez női bírák, orvosok, valamint az egyetemi kórház pszichológusai gyűlnek össze, hogy felvegyék a vallomást. Ez a felvétel aztán a bírósági tárgyaláson a kihallgatás helyét veszi át. Fotó: JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.