Addig jár a rabló a boltba, míg le nem csukják

A Pesti Központi Kerületi Bíróság – nem jogerősen – 10 év fegyházbüntetést szabott ki egy férfival szemben, aki fél év alatt kétszer rabolta ki ugyanazt a vegyesboltot – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

2023. november 7., 10:56

Szerző:

A közlemény szerint a 24 éves férfi 2020. december 30-án délután ment be egy XVI. kerületi vegyesboltba, ahol egy konyhakéssel az üzlet bevételét követelte; a pénztáros félelmében a pénzt átadta, a vádlott a zsákmánnyal elmenekült. A férfi pontosan hat hónappal később, 2021. június 30-án, ismét a délutáni órákban, ittasan ment be ugyanabba a vegyesboltba. Egyik kezében konyhakést tartva az üzletben eladóként dolgozó nőt felszólította, hogy adja át a kasszában lévő pénzt és ne hívja a rendőrséget. A nő, miután a férfi távozott, segítségért kiáltott, amire több járókelő is üldözőbe vette a rablót. A férfi menekülés közben a kést egy árokba dobta, majd a bolttól nem messze, egy autóbusz-állomás közelében elesett, ahol a járókelők utolérték és a rendőrök érkezéséig lefogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfival szemben kétrendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és kényszerítés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat és 10 év fegyházbüntetésre ítélte. A férfi és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.