46 milliót csalt ki áldozataiból egy borsodi lelkésznő

Egy borsodi lelkésznő 46 milliót csalt ki az áldozataitól, akár 5 évet is kaphat.

2022. december 9., 07:56

Szerző:

Tagadta bűnösségét a borsodi lelkésznő, aki a vád szerint 46 millió forintot csalt ki 7 áldozatától –írja az RTL. Volt, hogy beinduló vállalkozására, volt, hogy a parkókiája tetőfelújítására kért kölcsön. A kapott pénzeket aztán sosem adta meg. Lebukása után azzal védekezett, hogy megismerkedett egy amerikai színésszel, és ő kért tőle pénzt. Csütörtöki tárgyalásán azt mondta, nem akart kárt okozni. Akár 5 év börtönt is kaphat.

Az alsóvadászi református lelkipásztor 2019-ben kezdte a csalássorozatot. Akkor egy lelkésztársától kért kölcsön 5 millió forintot egy vállalkozása beindítására. Az ügyészség információi szerint az ezt követő évben egymás után kérte a kölcsönöket, amelyeket soha nem fizetett vissza. Az előkészító ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét. Az ügyészség szerint korábban azzal védekezett, hogy megismerkedett egy amerikai filmszínésszel, és neki kellett a pénz. Az egyház felfüggesztette lelkészi hivatásából a nőt. Ha bűnösnek találják, akár öt évre is börtönbe kerülhet.

(Kiemelt képünk: Bírói kalapács és könyvek. KTSDESIGN / SCIENCE PHOTO LIBRARY / KTS / Science Photo Library via AFP)

 

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.