20 centis késsel támadt a Margitszigeten futókra egy férfi

Futókra támadt egy 20 centis konyhakéssel egy férfi a Margitszigeten. Az elkövető nem ismeretlen a rendőröknek. 

2024. július 13., 15:42

Szerző:

A Redditen tűnt fel az a történet, amelyet a 24.hu szúrt ki: a posztoló arról ír, péntek este a barátaival a Margitszigeten futottak, majd amikor végeztek, odalépett hozzájuk egy férfi és belekötött egyikükbe. Néhány másodperc elteltével kést is rántott, majd a társaság egyik tagja után eredt, azt azonban nem érte utol. Ezután a társaság többi tagjához (köztük egy terhes nőhöz) fordult, azonban sikerült elterelni a figyelmét, majd a földre teperni. Értesítették a rendőröket is, akik a férfit elvitték. A posztoló kiemeli: egyiküknek sem esett bántódása.

Nem először találkozott a rendőrség a késes emberrel

A 24.hu megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy utánajárjanak a történet igazságtartalmának, illetve hogy részleteket tudjanak meg az esetről. Megkeresésükre a BRFK Kommunikációs Osztálya közölte:

Tájékoztatjuk, hogy az Ön által hivatkozott esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság vétség miatt indított nyomozást. Az ügyben a rendőrök egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki, valamint ellene a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt külön szabálysértési feljelentést tettek.

A Reddit-poszt alatti kommentekből valaki a rövid történetből is felismerte a férfit, a posztoló pedig hozzátette, a rendőrök „Már megint te?” felkiáltással köszöntötték az elkövetőt.

Egyre több a késes támadás

2023 novemberében emelt vádat a  Budapesti IX. Kerületi Ügyészség egy többszörösen büntetett 31 éves férfival szemben, aki tavaly július és szeptember között több nőt is megtámadott Ferencvárosban, közülük kettőt megpróbált megerőszakolni, két másik nőtől pedig késsel fenyegetve, egy mobiltelefont rabolt.

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 31-én kora hajnalban, a IX. kerület, Soroksári úton lévő egyik szórakozóhely közelében, egy parkoló melletti füves területen észrevette az ott egyedül tartózkodó nőt, akihez odalépett, majd azonnal rátámadt. A férfi megragadta a sértett torkát, egy bokorhoz lökte, befogta a száját, és felszólította, hogy ne merjen sikítani, különben leszúrja. Ezután közölte a nővel, hogy szexuális aktust akar vele, majd erőszakosan fogdosni kezdte. A sértett kihasználva azt, hogy a vádlott egy kis időre az egyik kezével elengedte, kirántotta magát a férfi fogásából és elmenekült.

A vádlott pár héttel később, 2022. szeptember 5-én éjjel a IX. kerület, Soroksári úton ismét felfigyelt egy egyedül sétáló, hazafelé tartó nőre, akit követni kezdett. Amikor egy fás, bokros területhez értek, a vádlott rátámadt a sértettre, a földre teperte, majd fogdosni és erőszakoskodni kezdett vele, miközben közölte vele, hogy szexuális aktust akar, és ha a nő hagyja magát, hamarabb végeznek. A sértett próbált ellenállni és közben hangosan kiabált, ezért a férfi őt többször, nagy erővel megütötte a fején. A sértett ezután is folyamatosan védekezett, végül sikerült kiszabadulnia a vádlott fogásából és az értékeit hátrahagyva elmenekült. A vádlott ezután magával vitte a sértett táskáját, amelyben a nő mobiltelefonja, bankkártyái és személyes okmányai voltak. A sértett zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett, azonban a támadás alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is, azok elmaradása csak a szerencsének volt köszönhető.

A vádlott ezt követően, mintegy másfél órával az előző támadás után, szintén a IX. kerületben két nőt rabolt ki. A férfi odament a padon ülő sértettekhez, megszólította őket, majd egy hirtelen mozdulattal felkapta az egyik nő padon lévő mobiltelefonját, majd elővett egy bicskát, amelynek pengéjét a sértettek felé tartotta, és megfenyegette őket, hogy ha bármit tesznek, megszúrja őket. A két nő félelmében nem mert ellenkezni, felálltak a padról és eltávolodtak a vádlottól, egy forgalmasabb helyre mentek, ahol egy büfében dolgozó férfi – látva a két nő ijedtségét – felajánlotta nekik a segítségét. A sértettek elmondták, mi történt és megmutatták a férfinak a közelben tartózkodó vádlottat, aki odament a támadóhoz, és visszaszerzett tőle egy telefont – ami azonban a korábbi, szexuális bűncselekmény sértettjének mobiltelefonja volt. A vádlott elfutott a helyszínről, a rendőrök azonban rövid időn belül elfogták.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)

Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség egy Pest vármegyei polgármesterrel szemben, akit korrupció miatt már ki is hallgattak.