Videón, ahogy a gépfegyveres kommandósok rátörik az ajtót a kábszerkereskedőkre

Összesen 19 ember ellen emeltek vádat.

2021. szeptember 16., 10:10

Szerző:

A Baranya Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat 19 személlyel szemben, akik bűnszövetségben árultak kábítószert.

2018 nyarától kezdődően kábítószer és új pszichoaktív anyag kereskedelmével szerezték rendszeres jövedelmüket. A 19 vádlott közül 6 személy volt a beszerző, majd ők értékesítették is vendégköreiben. Házilag készített drogoknak az irányítását pedig két ember végezte.

A kábítószer kereskedés során forgalmazott kábítószer mennyisége 6 vádlott esetében meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, az ő esetükben a bűncselekményük büntetési tétele 5 – 20 évig, illetve életfogytig terjedő szabadságvesztés.

A Baranya Megyei Főügyészség 19 személlyel szemben emelt vádat, akiknek összesen közel 100 év szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.