Szász Júlia: Vidnyánszky Attila valótlanságot állít

Szász Júlia szerint nem igaz Vidnyánszky Attila azon állítása, miszerint eddig 5 millió forintot kaptak Horváth Lajos Ottóval a Nemzeti Színházban történt baleset óta.

2024. július 6., 11:14

Szerző:

Megszólalt a Nemzeti Színházban történt balesetben megsérült egyik színész, Szász Júlia, aki több ponton is cáfolta Vidnyánszky Attila színházigazgató Origónak adott nyilatkozatát. Ebben többek között a direktor elmondta, november óta fejenként több mint ötmillió forintot kapott a két színész, a táppénzen felül, különböző jogcímeken. „A pénteki napon bekövetkezett, nagyon sajnálatos baleset után már hétfőn kéthavi fizetést utaltunk át nekik, és azóta is folyamatosan utalunk” – mondta.

„A Nemzeti Színházban történt baleset egyik áldozataként ezen a ponton fontosnak érzem, hogy megszólaljak” – írta a Facebookon Szász Júlia. Elmondta, az igazgató állításával ellentétben

nem kaptak fejenként 5 millió forintot Horváth Lajos Ottóval a baleset után. 

Posztjában a színésznő részletesen levezeti, hogy mennyi pénzt kapott a baleset óta, és megjegyzi, kártérítést nem kapott.

Szász Júlia arról is ír, hogy Vidnyánszky egy Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta, hogy a „színésznek meg kell tanulnia egy-egy díszletet használni”, nem pedig Udvaros Dorottya adta a szájába, ahogy a színházigazgató állítja. A Nemzetiből nemrég, viharos körülmények között távozott Kossuth-díjas színművész a Partizánnak adott szerdai interjújában arról beszélt, hogy a Nemzeti Színházban történt baleset miatt indított belső vizsgálat egy „látszatesemény” volt. Lehetett tudni, hogy a vizsgálat azt fogja megállapítani, hogy nincs egy személyi felelős.

„Egyet nem is lehet találni, többet viszont igen. Elsősorban a darab rendezőjét és a színház igazgatóját, természetesen” 

– mondta Udvaros Dorottya, akinek elmondása szerint több alkalommal is jelezték Vidnyánszky Attilának a díszletekkel kapcsolatos aggályaikat, csoda, hogy nem történt korábban baleset.

Mint azt korábban megírtuk, baleset miatt félbeszakadt tavaly novemberben a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadás. A Semmelweis Egyetem kommunikációs igazagtósága később közleményt adott ki a balesettel kapcsolatban, mely szerint végtagsérülésekkel szállították a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészeire ezután hosszú lábadozás várt, sokáig nem is hagyhatták el a klinikát. Az eset után a színházban belső vizsgálat indult, Vidnyánszky pedig lemondott, de lemondását később visszavonta.

(Kiemelt képünkön Vidnyánszky Attila. Forrás: Pesti Hírlap archív)