Tíz napig a csapból is művészet fog folyni

Immár 31. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgyét. Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden 36 helyszínen a szervezők több mint kétezer programmal várják az érdeklődőket július 22-től 31-ig.

2022. május 10., 14:08

Szerző:

„A Művészetek Völgye része a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvényévadnak, az idei fesztivál főpróbának tekinthető. Az itt élők számára ez több mint kulturális programsorozat, mert közösségszervező és gazdaságélénkítő erővel bír” – mondta Navracsics Tibor, a térség országgyűlési képviselője, az EKF-projekt kormánybiztosa a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója kiemelte: a koncertek, az irodalmi, színházi, filmes, képzőművészeti programok, beszélgetések mellett több helyszínen kapcsolódnak az 50 éves táncházmozgalomhoz. Mint elhangzott, idén Kapolcson lesz a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös helyszíne, a Petőfi Udvar.

(Kiemelt képünk:  Kapolcs, 2021. július 23. A Művészetek Völgye fesztivált hirdető felirat Kapolcson 2021. július 23-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Életének 82. évében pénteken hajnalban elhunyt Szegedi Erika színésznő, aki csaknem 50 éven át volt a Vígszínház tagja – közölte a Vígszínház a Facebook-oldalán pénteken este.