Tíz napig a csapból is művészet fog folyni

Immár 31. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgyét. Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden 36 helyszínen a szervezők több mint kétezer programmal várják az érdeklődőket július 22-től 31-ig.

2022. május 10., 14:08

Szerző:

„A Művészetek Völgye része a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvényévadnak, az idei fesztivál főpróbának tekinthető. Az itt élők számára ez több mint kulturális programsorozat, mert közösségszervező és gazdaságélénkítő erővel bír” – mondta Navracsics Tibor, a térség országgyűlési képviselője, az EKF-projekt kormánybiztosa a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója kiemelte: a koncertek, az irodalmi, színházi, filmes, képzőművészeti programok, beszélgetések mellett több helyszínen kapcsolódnak az 50 éves táncházmozgalomhoz. Mint elhangzott, idén Kapolcson lesz a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös helyszíne, a Petőfi Udvar.

(Kiemelt képünk:  Kapolcs, 2021. július 23. A Művészetek Völgye fesztivált hirdető felirat Kapolcson 2021. július 23-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.