Székely Kriszta és a tánc különleges viszonya (Exkluzív videó a 168-on!)

Bár édesanyja személyes ambícióját valósította meg azzal, hogy balettot tanult, ezt egyáltalán nem bánja. Hiszen rengeteg mindent tanult a tánctól, amit a szakmai pályafutása során is kiválóan képes hasznosítani. Többek között erről beszélt a Réczei Tamás vezette Dobd be magad! című műsor vendégeként Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője. Az aktuális epizód exkluzív módon csak a 168-on tekinthető meg, ne hagyja ki!

2024. szeptember 17., 07:00

Szerző:

A mozgás egészen kiskora óta része az életének, és nagyon hálás azért, hogy mozoghatott. Nem is tartja bajnak, ha egy fiatal ember a gyerekkorát valamiféle struktúrában, és nem a szétfolyással tölti el. Többek között erről beszélt Székely Kriszta színházi rendező az exkluzív módon, kizárólag a 168.hu felületén látható Dobd be magad! című műsorban.

Székely Kriszta édesanyja álmát valósította meg

„Egészen kiskorom óta jártam balettre, ami egy fontos részévé vált az életemnek. Szerettem táncolni és sikerélményeim is voltak benne. Aztán egyik dolog követte a másikat, a tanáraim mondták, hogy jó lenne, ha folytathatnám a táncot, amihez hozzátett, hogy anyukámnak volt egy ilyen irányú személyes ambíciója, ami sajnos számára nem sikerült, én azonban örömmel teljesítettem”

– mesélt a tánchoz fűződő viszonyáról Székely Kriszta. A színházi rendező Réczei Tamás Dobd be magad! című műsorában azt is elárulta, hogy ha visszanézne, tudná úgy elemezni a dolgokat, hogy a balett iránti kötődés nem feltétlenül belőle jött. De közben arra is emlékszik, hogy nagyon sokáig élvezte a táncot, és nagyon sokat köszönhet neki. „Összességében pedig egyáltalán nem tartom bajnak, ha egy fiatal ember – akár fiú, akár lány – a gyerekkorát valamiféle struktúrában tölti el és nem a szétfolyással” – szögezte le Székely Kriszta.

„Mit köszönhetsz a táncnak, például a zenéhez való viszonyulásodat?” – hangzott el a kérdés Réczei Tamástól, mire Székely Kriszta közölte: igen, de emellett az önismeretet is.

„Olyan értelemben, hogy valamit képes legyek elutasítani. Hogy ilyen fiatalon azt tudjam mondani, hogy annak ellenére, hogy valamibe ennyi munkát tettem, még nem biztos, hogy azt a továbbiakban érdemes folytatni”

– mondta.

De mit adott még ezen kívül a tánc Székely Krisztának? A táncban hosszú éveken át gyűjtött tapasztalásait hogyan tudta hasznosítani a szakmai pályafutása során? Kattintson exkluzív videónkra, és tekintse meg a teljes interjút!

Székely Kriszta bedobta magát, de mibe is?

A fentiekből kitűnik, hogy Székely Kriszta hogyan csöppent a tánc világába, az milyen útravalót adott neki az életre. Hiszen a Dobd be magad! portréműsornak pontosan ez a lényege, hogy a meghívott vendégek történeteket osszanak meg a gyerekkorukról, kifejezzék az érzelmeiket, és beszéljenek arról is, szoktak-e feszültséglevezetés céljából játszani. A műsor során kiderül róluk, hogy mennyire kudarctűrők, van-e bennük versenyszellem, és hogy csapatjátékosok-e vagy inkább egyedül küzdenek meg a problémákkal.

A Dobd be magad! vendégei olyan dolgokat is megosztanak a saját életútjukkal kapcsolatban, amelyekről ritkán beszélnek a nagynyilvánosság előtt. S hogy mik ezek pontosan? Az életük taktikája és annak esetleges kudarcai, a szabálykövetési képességük és feszültségük kifejezése, a konfliktusokban való szerepük.

Összességében a Dobd be magad! egy olyan életútutazás, amely elkalauzol bennünket a műsor vendégeinek élettörténetében a legrejtettebb összefüggésekbe.

Persze az utazás elképzelhetetlen lenne egy kiváló játékmester közreműködése nélkül, aki ezúttal sem más, mint Réczei Tamás színházrendező és dramaturg, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egykori művészeti vezetője, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának volt oktatója. A műsorvezető a 2019-ben megjelent Nagyon kell szeretniök doku-dráma kötet szerzője, 2020-tól az EMIH kulturális tanácsadója, a Baross utcában megnyíló Firgun Színház vezetője. 

(Kiemelt képünkön Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője látható. Forrás: Dobd be magad!)

Sztártudósok, influenszerek és frissen megválasztott polgármesterek is összecsapnak a tizedik Brain Bar jövőfesztivál színpadán, olyan témákat vitatva meg, mint a marihuána fogyasztása vagy az eutanázia. Szeptember 26-27-én a Magyar Zene Házában 200 előadó és 120 program inspirálja az érdeklődőket arra: legyenek ők is tevékeny résztvevői a jövőjük alakításának.

Egy gúnyos dalocska vezette el őt saját zsidósága felfedezéséhez. A vallás aztán komoly szerepet játszott az életében, segítségével közelebb került önmagához és a világhoz – többek között ez derült Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezőjéről. Réczei Tamás Dobd be magad! című műsora exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható, ne hagyja ki!

A rendező arra vágyik, hogy a munkája valamiféle hatást keltsen, ellenkező esetben nem sok értelme van bármit csinálni. Hogy a politika a jelenlegihez hasonló szintű feszültséget kelt majd a színházban arra nem számított – többek között derült Réczei Tamás Dobd be magad! című, exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható műsorából, melynek vendége Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője volt. Ne hagyja ki!

Székely Kriszta az első diplomáját klasszikus balett szakon szerezte, majd 2015-ben színházrendezőként végzett Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában. A budapesti Katona József Színház rendezője kalandos életpályát tudhat maga mögött, amiről a kizárólag a 168.hu felületén látható, Dobd be magad! című műsorban beszélt részletesen. Ne hagyja ki!