Péntektől vasárnapig várja az érdeklődőket a budapesti Sétafesztivál

A rendezvény a zsidó kulturális örökséget mutatja be.

2020. október 15., 17:54

Szerző:

Túrák, irodalmi és kávéházi séták mellett koncert és faültetés is várja az érdeklődőket a péntektől vasárnapig tartó budapesti Sétafesztiválon – írja az MTI. A Sétafesztiválhoz több sétáltató cég is csatlakozott, a csoportokat idegenvezetők, az adott téma szakértői kísérik. A programokon a részvétel ingyenes, csupán regisztráció szükséges - adta hírül a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület.     

A Sétafesztivál első napján idén is elültetnek egy fát a Gutenberg téren, annak a háznak a szomszédságában, ahol Heller Ágnes élt. Ezt követően a Szent Efrém Férfikar ad koncertet, amelyen a Wings című lemezükről adnak elő hindi, dél-afrikai, spanyol, héber, ószláv és magyar nyelvű szakrális zenei anyagot.

A hétvégi séták között szerepel a Füvészkert, Józsefváros Palotanegyede, a Salgótarjáni utcai zsidó temető és a Semmelweis Egyetem, részletek és regisztráció a www.mazsike.hu oldalon érhető el.

Ma ér véget az iszlám egyhónapos böjtje, a Ramadán. A hívő muszlimok ilyenkor egész hónapban tartózkodnak az ételek és italok fogyasztásától, a pletykálkodástól, a haragtól.