Orbánék és Mészárosék gazdagodhatnak a műemlék-felújításokon

Az Együtt a műemlék épületek felújítása során igénybe vehető kedvezményekről szóló javaslat visszavonását követeli a Fidesztől, mert szerintük az a Mészáros és az Orbán család vagyonának gyarapítását szolgálja.

2016. május 12., 14:11

Fellendülhet a milliárdosok műemlék-vásárlási kedve, ugyanis egy fideszes törvénymódosítási tervezet értelmében akár négyszeres adókedvezményt is kaphat az, aki ilyen ingatlant újít fel – írja a HVG. A lap kiemeli: a módosítással Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségei is jól járhatnak, hiszen előbbi az alcsúti Habsburg-kastélyegyüttest, utóbbi a turai Schossberger-kastélyt szerezte meg nemrégiben.

Az Együtt szerint ez egy személyre szabott törvénymódosítás, amelynek valódi célja nem az, hogy az értékes műemlék épületeket megmentsék, hanem hogy fideszes oligarchák tovább gyarapíthassák lopott vagyonukat. A tervezetből szinte csak Orbán Viktor stróman szomszédjának és vejének neve hiányzik, a szöveg különben teljes mértékben az ő igényeiknek megfelelően készült.


Az Együtt követeli, hogy a Fidesz vonja vissza ezt a testre szabott jogszabály-módosítást, ne kedvezzenek az új nemzeti tőkésosztálynak.