Omega-emlékhely épülhet a Balatonnál

Kóbor Jánosról pedig sétányt nevezhetnek el. 

2021. december 27., 08:36

Szerző:

Omega-emlékhelyet tervez Balatonaligára a legendás együttes menedzsere, aki szerint ezzel a gesztussal a rajongók számára nemcsak a zenéjükben, de egy szimbólumban is tovább élhetne az ikonikus csapat – írja a Blikk. 

„Mihamarabb létre kell hozni egy olyan méltó helyet, ahová elzarándokolhatnak azok, akik emlékezni szeretnének, hiszen három Omega tag halálával már nem beszélhetünk az együttesről maga valójában. Biztos, hogy megcsinálom a kegyhelyet, mely nem csak Meckyről szól majd, hanem az egész Omegáról 

- mondta Trunkos András, az Omega menedzsere, aki azt szeretné, ha a  zenekar frontemberéről elnevezett sétány is lenne Balatonaligán.

 

„Ezért tartom fontosnak, hogy az Omega örökségét tovább építsem, annak ellenére, hogy zenekar formájában már nemigen fog működni. Kitaláltam viszont, hogy lehetne egy Kóbor János sétány Balatonaligán, ahol Mecky a nyarakat vitorlázással töltötte”

– közölte a legendás zenekar menedzsere. 

(Kiemelt kép: Kóbor János. Fotó: Schumy Csaba - dfp.hu)

 

17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.