Omega-emlékhely épülhet a Balatonnál

Kóbor Jánosról pedig sétányt nevezhetnek el. 

2021. december 27., 08:36

Szerző:

Omega-emlékhelyet tervez Balatonaligára a legendás együttes menedzsere, aki szerint ezzel a gesztussal a rajongók számára nemcsak a zenéjükben, de egy szimbólumban is tovább élhetne az ikonikus csapat – írja a Blikk. 

„Mihamarabb létre kell hozni egy olyan méltó helyet, ahová elzarándokolhatnak azok, akik emlékezni szeretnének, hiszen három Omega tag halálával már nem beszélhetünk az együttesről maga valójában. Biztos, hogy megcsinálom a kegyhelyet, mely nem csak Meckyről szól majd, hanem az egész Omegáról 

- mondta Trunkos András, az Omega menedzsere, aki azt szeretné, ha a  zenekar frontemberéről elnevezett sétány is lenne Balatonaligán.

 

„Ezért tartom fontosnak, hogy az Omega örökségét tovább építsem, annak ellenére, hogy zenekar formájában már nemigen fog működni. Kitaláltam viszont, hogy lehetne egy Kóbor János sétány Balatonaligán, ahol Mecky a nyarakat vitorlázással töltötte”

– közölte a legendás zenekar menedzsere. 

(Kiemelt kép: Kóbor János. Fotó: Schumy Csaba - dfp.hu)

 

Február 4-én A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös megrendezésében ismét megtartják a koncertszezon egyik legpördősebb, legintenzívebb fesztiválját, a Prokofjev-maratont. Az egynapos fesztiválon lesznek nagyzenekari koncertek, intim kamarazene, filmvetítések és ingyenes hangversenyek is.

Európában is egyedülállóan veszélyeztetett múzeum és kulturális tér lett a budapesti, az államszocialista rendszer művészeti értékkel is bíró szoboralkotásait egybegyűjtő Memento Park, derült ki az intézmény közleményéből.

Az Adult Swim kedd este bejelentette, hogy minden együttműködést megszakított Justin Roilanddal, miután az ügyészség testi sértéssel és személyes szabadság korlátozásával vádolta meg az egyik legnépszerűbb animációs sorozat társalkotóját. 

2023. január 24., 16:17

Kihirdették a 95. Oscar-gála jelöltjeit. A legjöbb film díjáért többek között a Nyugaton a helyzet változatlant és az Avatar: a víz útját is jelölték.