Zseniális karanténhimnuszt írt egy 14 éves gyerek

Szuper vidám-szomorú dal a karanténszorongásról pannon karibi stílusban. 

2020. november 28., 09:30

Szerző:

Nem kakas címmel a lényeget több aspektusban is megragadó dalt írt és videót készített Gátos Marcell. A 18. Szabadfogású Számítógép Versenyen díjnyertes alkotás bírálatában az áll: "színvonalas kortárs alkotásként állja meg helyét; modern korunk egyik legintenzívebb aktualitását dolgozza fel a fiatal szemszögéből, nála akár több évtizeddel idősebbeket lekörözve reagál saját környezetének és mindannyiunk környezetének aktuális kihívásaira". 

Azaz arról énekel, milyen két hétig ugyanabban a ruhában lenni, vécépapírból piramist építeni, milyen pocokfejek a többiek a videochaten, és milyen bosszantó a bezártság.

 

 

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.